Image Alt

Growth Mindset

  /  Aktuality   /  Úvodní konference Growth Mindset 2018

Úvodní konference Growth Mindset 2018

Hned na začátku projektu se uskutečnila první a zásadní vzdělávací akce. Cílem pětidenní konference, která se konala ve dnech 20. – 24. srpna 2018 v Deštném v Orlických horách, bylo poskytnout všem účastníkům projektu celkový pohled k problematice zavádění formativního hodnocení a růstového myšlení. Učitelé si měli možnost uvědomit, co vše je potřeba nastavit, aby formativní hodnocení fungovalo v praxi.

Učitelé si následně zvolili oblasti formativního hodnocení, na které se rozhodli zaměřit (prioritní strategie formativního hodnocení), a kterým se ve formativních skupinách začali postupně věnovat.

První konference byla nabita vzděláváním pod vedením garantů projektu – Hany Košťálové, Zdeňka Dlaboly a Jana Kaly. Kromě všech zapojených pedagogů se jí účastnili také všichni mentoři a lektoři v projektu.

Velice aktivní vzdělávací týden všem účastníkům otevřel oči a dveře na cestě k formativnímu hodnocení a poskytl základní přehled o nástrojích, na jejichž osvojení a zavedení do praxe budou učitelé pracovat po celou dobu projektu.