Image Alt

Growth Mindset

  /  Aktuality   /  DATABANKA ukázek z výuky

DATABANKA ukázek z výuky

V projektu Growth Mindset: podpora růstového myšlení prostřednictvím formativního hodnocení jsme začali společně s učiteli a řediteli jedenácti zapojených škol cestu formativního hodnocení. Zjistili jsme, že na tato cesta nekončí spolu s projektem, ale že dále pokračuje a že je to tak v pořádku ? Že cílem toho, co děláme, není mít formativní hodnocení, ale používat formativní přístup jako jeden z možných prostředků, jak zvyšovat učitelův dopad na vzdělávací výsledky dětí, jak posilovat smysluplnost a užitečnost toho, co se ve škole děje.


Rádi bychom s vámi sdíleli naše zkušenosti, praktické příklady a přemýšlení z naší cesty formativním přístupem. Nechte se inspirovat v souhrnné DATABANCE ukázek z výuky.

Co v databance najdete?

  • Živé učební materiály (ŽUM) – náměty a ukázky z výuky zaměřené na některou ze strategií formativního přístupu, ukázky jsou doplněné o komentáře autora a mentora, které slouží jako další přemýšlení o možnostech posunu kvality výuky,
  • příklady dobré praxe,
  • videoukázky z výuky.

Všechny materiály jsou rozdělené podle jednotlivých strategií formativního hodnocení (viz. kniha Zavádění formativního hodnocení, Praktické techniky pro základní a střední školy, WILIAM Dylan, LEAHY Siobhán).

Jak pracovat s databankou?

Po vstupu do databanky si vyberte strategii / oblast formativního hodnocení a můžete začít prohlížet všechny materiály a videa.

Vstupte prosím a nechte se inspirovat.